Lapsella on oikeus elää kuplassa!

Vaikka nyt ei olekaan Lapsen oikeuksien päivä lähellä (se on 20.11.), niin tämä aihe on esille nostamisen arvoinen joka päivä. Jokainen lapsi ansaitsee rauhallisen ja tasapainoisen lapsuuden.

Lapsuus ei saisi sisältää taakkoja, jotka eivät sinne kuulu. Pelkoa ja turvattomuutta sekä rakkaudettomuutta. Rajattomuutta ja vapaata elämää ilman kasvatusta.

Nykyään tätä kaikkea edellä mainittua on lasten elämässä liikaa.

Kouluissa lapsia kuormitetaan maailmanlaajuisilla ongelmilla, ilmastonmuutoksella, luonnon saastumisella ja liikakulutuksella. Kouluihin on tullut myös liikaa ideologiaa, jossa painotetaan vähemmistöjen oikeuksia ja saadaan enemmistö tuntemaan itsensä syylliseksi.

Lapsille tuputetaan asioita, jotka vain hämmentävät heitä, koska heillä ei ole vielä taitoa käsitellä niitä. Kouluista on myös poistettu tai vähennetty perinteitä, jotka itsessään luovat turvallisuuden tunnetta lapsille.

Jatkuva tarve muuttaa kaikkea ei aina palvele lasten parasta, vaan on vain meidän aikuisten ajatusta kehityksestä.

KAKSI ASIAA lasten elämässä pitäisi olla turvallisia: koulu ja koti.

Nyt kummassakin lapset joutuvat paljon haastavien asioiden eteen. Se rikkoo heidän kuplansa, missä heidän tulisi saada elää. Aikuisten tehtävä on ratkaista isot ongelmat maailmassa. Ei lasten tarvitse sellaisista tietää.

Ei lasten tarvitse omassa kuplassaan miettiä, kuinka jossain joku kärsii tai miten tämä maailma on kestokykynsä rajamailla. Miten ihmisiä muka syntyy liikaa ja ei kaikkia voida elättää.

Onnellinen lapsuus on elää kuplassa, jossa ei ole huolia ja murheita. Elää kotona oman isän ja äidin kanssa, jos vain mahdollista. Käydä koulua, jossa keskitytään faktoihin perustuvaan opetukseen ja pidetään perinteitä yllä.

Jooa Raja-aho

Kunnanvaltuutettu (ps)

Eurajoki